SNS podporí trnavského župana Tibora Mikuša

22.05.2013 Trnava

Slovenská národná strana (SNS) podporí na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja súčasného župana Tibora Mikuša. Ten podporu SNS pre svoju kandidatúru prijal.


Na žiadosť predsedu SNS Andreja Danka sa v utorok 21. mája 2013 uskutočnilo stretnutie s predsedom Trnavského samosprávneho kraja Tiborom Mikušom. Andrej Danko mu tlmočil rozhodnutie Krajskej rady SNS Trnava o podpore pre jeho kandidatúru ako nezávislého kandidáta vo voľbách do VÚC.

Ako sa vyjadril Tibor Mikuš, je preňho cťou, že mu svoju podporu vyjadrila najstaršia politická strana na Slovensku. Ozdravné procesy v SNS ho presvedčili – ako uviedol počas rokovaní s národniarmi – o správnosti rozhodnutia túto podporu prijať. Ako nezávislý kandidát si Tibor Mikuš váži dôveru každého, kto si ctí vlastenectvo, ako aj všetkých spoluobčanov bez ohľadu na ich etnickú či stranícku príslušnosť a náboženské presvedčenie. Zároveň mu záleží na zvýšení kvality života všetkých obyvateľov Trnavského samosprávneho kraja.

Slovenská národná strana pozitívne hodnotí doterajšie aktivity Tibora Mikuša ako trnavského župana. Národniari vnímajú predsedu Trnavského samosprávneho kraja ako osobnosť, ktorá je zárukou rozvoja a ekonomického rastu tohto národnostne zmiešaného regiónu. Zároveň reprezentuje kritériá, ktoré sú kľúčové pre verejnú službu - vlastenectvo a spoločenský kredit, ako aj budovanie partnerských vzťahov so všetkými relevantnými inštitúciami, občianskymi združeniami či podnikateľskými subjektmi. Preto sa národniari rozhodli namiesto postavenia svojho vlastného kandidáta vo voľbách do VÚC podporiť praxou overeného a skúseného regionálneho politika.

Zuzana Kohútková
Tlačová tajomníčka SNS
 

Vyberte región